Празнични сладки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Празнични сладки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20-25 бр.
"Вкусни празнични сладки - правим и хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 125 г
  • масло - 125 г
  • какао - 70 г
  • яйца - 1 брой
  • ром - 1с.л
  • сол - 1 щипка, за глазурата
  • шоколад - 100 г черен + 30 г бял/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със захарта, какаото и солта и добре разбъркайте. Прибавете нарязаното на малки парчета масло, яйцето и ванилията. Замесете гладко тесто и го оформете на руло. Покрийте го с фолио и го оставете в хладилник да престои за 2 часа.

След това отрежете от него еднакви шайби и между длани ги оформяйте на фитилчета. Подреждайте ги в тава застлана с готварска хартия. Сложете сладките да се пекат по средата на фурната в загряна на 180 градуса фурна до леко потъмняване.

Разтопете шоколада на водна баня и потопете в него всяка сладка. Подреждайте ги върху скара, за да се втвърди шоколада. След това по същия на чин разтопете белия шоколад и го нанесете на тънки и нежни лентички отгоре с помощта на шприц с тънък накрайник и ли пош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: