Празнични сладки подкови

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Празнични сладки подкови
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
29/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
10
"Почерпете дори съседите с тях, наистина страхотни слепени сладки се получиха"

Необходими Продукти

  • брашно - 340 г
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • краве масло - 180 г студено
  • жълтъци - 4 бр.
  • за крема
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г /52%/
  • ром - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта, ванилията и нарязаното на малки кубчета масло се смесват и претриват през пръстите, докато станат на трохи.

Добавят се един по един жълтъците и се замесва тесто. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.

От тестото се късат топчета с приблизително тегло 15 г, които се оформят на фитил.

Фитилчетата се поставят в тава, постелена с хартия за печене, във форма на сладки подкови.

Сладките се пекат в предварително затоплена фурна на 180 °C 11-12 минути.

Течната сметана се загрява и се залива нарязания шоколад. Разбърква се до хомогенност.

Ароматизира се с рома и се поставя в хладилника до стягането му.

След това кремът се разбива с миксер до пухкавост. Поставя се в пош с кръгъл накрайник.

Върху половината подови се поставя от крема и се захлупват с другата половина подкови.

Празничните слепени сладки се поръсват се с пудра захар.

За по-голяма тържественост празничните сладки се украсяват със захарни перлички.

Весели празници с тези празнични сладки подкови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: