Празнични сладки за гости

Празнични сладки за гости
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Бихме ви дошли на гости, само заради тези сладки наистина"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • конфитюр - по желание
  • шоколад - 100 г
  • захарен фондан - за декорация
  • кокосови стърготини
  • глазура - белтъчна, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа, прибавете олиото и разбийте с помощта на миксер или тел. Добавете меда, канелата, содата и пудрата захар. Разбъркайте.

Пресейте брашното и го прибавете към останалите съставки на части. Месете до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто за сладки, което не остава по ръцете ви.

Разточете тестото на кора с дебелина около сантиметър.

С помощта на чаша или ринг, изрежете кръгчета.

Наредете медените кръгчета в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете меденките в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато се разнесе аромат от фурната и меденките получат лек загар, са готови. Трябва да внимавате да не се препекат, защото ще станат твърди.

Още топли ги слепете две по две с конфитюр.

Разтопете шоколада на водна баня и потопете 1/2 част от слепените вече меденки.

Оставете всички слепени сладки да се охладят.

От захарното тесто изрежете коледни мотиви. Декорирайте с белтъчна глазура и кокосови стърготини всички празнични сладки за гости.

Празничните сладки за гости са готови. Поставете ги в книжни капсули.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: