Калмари в масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
956
3
27/12/2019
"Топят се в устата!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 292
  • Преглеждания за месеца1949
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • калмари - 1 бр. туба с пипалата
  • масло - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - на вкус
  • универсална подправка - щипка пикантина
  • черен пипер - щипка
  • чили сос - 1 к.л.
  • бяло вино - 30 мл
  • копър - 2 - 3 стръка
  • магданозено песто - и печена чушка за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмара почиствам, измивам и нарязвам на парчета (кубчета) заедно с пипалата.

В тиган разтопявам маслото, прибавям калмара и захлупвам с капак да се задуши. След около 10 минути добавям бялото вино, пикантината, соевия сос, черния пипер.

Имайте предвид, че соевият сос и пикантината съдържат сол - не пресолявайте!

Намалявам температурата и оставям да къкри под капак. След още 10 минути махам капака за да изври течността. Когато ястието остане на мазнина прибавям скълцаните на ситно чесън и копър заедно със чили соса. След минута отстранявам тигана от котлона.

Сервирам калмара с маслото в основна чиния и гарнирам с магданозено песто, печена червена чушка и лимон. Добавете към вкусотията и чаша хубаво вино.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар