Начин на приготвяне
Калмара почиствам, измивам и нарязвам на парчета (кубчета) заедно с пипалата.
В тиган разтопявам маслото, прибавям калмара и захлупвам с капак да се задуши. След около 10 минути добавям бялото вино, пикантината, соевия сос, черния пипер.
Имайте предвид, че соевият сос и пикантината съдържат сол - не пресолявайте!
Намалявам температурата и оставям да къкри под капак. След още 10 минути махам капака за да изври течността. Когато ястието остане на мазнина прибавям скълцаните на ситно чесън и копър заедно със чили соса. След минута отстранявам тигана от котлона.
Сервирам калмара с маслото в основна чиния и гарнирам с магданозено песто, печена червена чушка и лимон. Добавете към вкусотията и чаша хубаво вино.
Коментари