Начин на приготвяне
С телена бъркалка объркайте в купа яйцата, олиото, 2 с.л. ягодов конфитюр, плодовото киселото мляко и захарта.
Прибавете малко по малко пресятото брашно заедно с бакпулвера, какаото и добре разбъркайте, колкото сместа да се хомогенизира. Използвайте лъжица или бъркалка, но не и миксер.
Разпределете от сместа в добре намаслени и набрашнени леко форми за кексчета до 1/3 от височината им.
Върху всяко сложете парченце крема сирене и по малко от конфитюра. Отгоре допълнете с останалото тесто, но без да препълвате формите.
Сложете кексчетата да се изпекат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 30 минути или докато са готови.
Поднесете изстиналите кексчета с ягодово сладко с разтопен шоколад по желание.
Коментари
8