Начин на приготвяне
Измийте добре ягодите и отстранете дръжките им.
Можете да ги нарежете на ситно или да сложите в чопър, пасатор, ръчен миксер или пасатор, каквото и да е.
Поставете така приготвените ягоди в тенджера, поръсете с фруктоза, разбъркайте и добавете канела.
Варете ягодите и отстранете пяната от тях за около петнадесет минути, като разбърквате непрекъснато.
Смесете с фиксираното сладко и сварете още минута, след което свалете от котлона.
Изсипете горещото сладко в буркани, затворете ги и обърнете с главата надолу.
Така че изчакайте да се охлади домашното сладко от ягоди.
Съхранявайте ягодово сладко с фруктоза на тъмно и хладно място, за предпочитане в хладилник.