Пилешки розички

Пилешки розички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Букет от тези розички определено би ни допаднал"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • лютеница - 2 с.л.
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • пармезан - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото бутче се сварява, обезкостява и нарязва на ситни кубчета. Поръсваме с щипка сол и черен пипер.

Бутер тестото се размразява, разточва се на правоъгълник с големина 20 см на 30 см.

Отгоре се намазва с лютеница, като се оставя 1 см ръб в горната страна на тестото без да се намазва. Поръсваме с нарязан пресен магданоз и настърган пармезан.

Тестото се навива на руло, нарязва се на филии и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Печем охлювчетата в загрята фурна 200 градуса за 20-25 минути до златисто. Вкусна и бърза закуска за почивните дни.

Пилешките розички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: