Калмари на грил тиган

Даяна НиколоваДаяна НиколоваПомощник Готвач4316391
31/07/2017
"Калмари, лимон и неизказано обещание за море "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 513
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се измиват много добре. Отстранява се хрущялът от вътрешната страна, защото не е приятен за вкус. Някои хора не го отстраняват, но според мен това е необходимо.

Калмарите се нарязват на тънки шайби, като можете всяка шайба да я опипате внимателно, за да сте сигурни, че сте отстранили хрущяла напълно. В дълбок съд се поставят шайбите и се овкусяват със зехтин и сол. Разбърква се много добре.

Поставяме грил тигана да загрее добре. Поставяме всяка една от шайбите върху него, колкото побере площта му.

Не се изсипва цялото количество, защото част от калмарите ще останат сурови. След като хванат лека коричка, ги обръщаме. Така с всяка шайба.

Сервираме ги с лимон.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар