Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Надиплена баница

Надиплена баница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Вече сме приготвили чиниите, още дълго ли ще ви чакаме да я диплите тази баница?"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет готови
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сирене - 200 г
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето в купа и го разбъркайте с маслото, нарязано на малки кубчета.

Отделно разбъркайте млякото и яйцата.

Вземайте по една кора и я поръсвайте с малко от сиренето с маслото.

Надипляйте корите под форма на ветрило, като се опитате в гънките да влезе сиренето.

Нареждайте корите в намазнена тава от единия край до другия и залейте отгоре с яйцата с млякото. Полейте със струйка мазнина.

Разпределете малки бучки масло и сложете надиплената баница да се пече в предварително загряна на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маистор готвач
Маистор готвач
Корите се надиплят по2 и са 2 пакета не 1 колкото и да е малка тавата 1 пакет не стига
18.01.2015 19:51
Еми
Еми
Няма и 1см дебелина...що за баница!
08.06.2013 08:41
1