Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Печени пилешки крилца с подправки

Печени пилешки крилца с подправки

Печени пилешки крилца с подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Вие решавате колко хрупкави да бъдат пилешките крилца - ние даваме само точните подправки за добър вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 10 - 15 бр.
  • кориандър - 2 с.л. семена
  • кимион - 2 с.л. семена
  • синап - 2 с.л. черни семена
  • лимона - 2 бр. настъргана кора
  • лимона - 2 бр. сока
  • зехтин - 50 мл
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките крилца.

Слагаме на котлона 2 литра вода да заври, след което прибавяме и крилцата. Оставяме ги да къкрят на тих огън 4-5 минути.

След което ги отцеждаме и оставяме да изстинат.

В тиган изпичаме за кратко семената от подправките. Когато са готови, ги поставяме в хаванче и ги счукваме.

В купа смесваме смлените подправки с лимоновата кора и сока. Добавяме към тях и зехтина, солта и черен пипер на вкус.

Разбъркваме добре и прибавяме крилцата, като ги овалваме от всички страни.

Готовите пилешки крилца с подправки подреждаме в тава и печем във фурна за около 15-20 минути.

Поднасяме с гарнитура по желание. Страхотно бирено мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: