Начин на приготвяне
Почистваме пилешките крилца.
Слагаме на котлона 2 литра вода да заври, след което прибавяме и крилцата. Оставяме ги да къкрят на тих огън 4-5 минути.
След което ги отцеждаме и оставяме да изстинат.
В тиган изпичаме за кратко семената от подправките. Когато са готови, ги поставяме в хаванче и ги счукваме.
В купа смесваме смлените подправки с лимоновата кора и сока. Добавяме към тях и зехтина, солта и черен пипер на вкус.
Разбъркваме добре и прибавяме крилцата, като ги овалваме от всички страни.
Готовите пилешки крилца с подправки подреждаме в тава и печем във фурна за около 15-20 минути.
Поднасяме с гарнитура по желание. Страхотно бирено мезе!