Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби и ананас

Пилешко с гъби и ананас

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко с гъби и ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ето на това му казваме перфектното 3 в 1 съчетание - пиле, гъби и ананас"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пилешки гърди
  • гъби - 200 г
  • масло - 2 с.л.
  • ананас - 200 г пресен или от консерва
  • сметана - 100 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
  • куркума - 3 - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в широк съд на котлона. Задушете почистените и нарязани гъби, докато омекнат.

Добавете леко начуканите и предварително овкусени със сол и черен пипер пилешки филета. Запържете с тях, докато са напълно готови, като ги обръщате.

Добавете нарязания ананас от консерва или пресен и разбъркайте добре.

При непрекъснато разбъркване се долива и сметаната, която може и да е в по-голямо количество.

Накрая овкусете пилешкото с гъби и ананас със сол, черен пипер и малко куркума. Поднесете с гарнитура от свежи зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка: