Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Риба с картофи в гювеч

Риба с картофи в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Риба с картофи в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филета бяла риба, хек, скумрия
  • картофи - 800 г
  • червени чушки - 1/2 буркан печени капии
  • домати - 1/2 буркан консервирани
  • праз - 3 стръка
  • червено вино - 1 ч.ч. бяло
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер - прясно смлян
  • карамфил - 3 зрънца
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета добре посолете и поръсете с черен пипер. Подредете ги в голям пръстен гювеч.

Отделно запържете скълцания праз в малко сгорещено олио. Обелете и нарежете картофите на недебели филийки.

Добавете почистените и нарязани капии и след като се позадушат, долейте виното.

Изчакайте алкохолът леко да се поизпари и накрая добавете доматите. Оставете сместа да се задушава за 10-15 минути и накрая овкусете с всички подправки.

Сипете картофите в гювеча и леко ги овкусете с олио и подправки. Излейте соса върху филетата риба и картофите в гювеча. Сложете капак и пъхнете съда са се пече за 1 час на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лидия
лидия
хубаварецепта
14.10.2015 17:40
1