Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Риба мряна в гювеч

Риба мряна в гювеч

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Риба мряна в гювеч
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Изкусително предложение за обяд, няма как да ни откажете"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг мряна
  • лук - 2 глави кромид
  • картофи - 2 бр. големи
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от люспите и вътрешностите, премахваме и главата. Измиваме и подсушаваме.

Посоляваме я и овкусяваме с черен пипер. Нарязваме картофите и морковите на кръгчета, а лука белим и режим на шайби.

В гювеча слагаме 4 с.л. зехтин и нареждаме един ред лук, след това картофи и моркови, отново лук.

Овкусяваме със сол и нареждаме мряната. Върху нея поставяме резени лимон и заливаме с чаша вино.

Поставяме в леко загрята фурна и печем на 180 градуса за 1.30 до 2 часа.

Рибата мряна в гювеч е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: