Начин на приготвяне
Свинските ребра се поръсват със сол и черен пипер от двете страни. В купа се разбъркват добре олио, балсамов оцет, мед, горчица и сос Уорчестър.
Пресова се скилидка чесън и добавяме в марината, като се разбърква с вилица на хомогенна смес.
С ръце се намазват ребрата обилно от всички страни. Оставят се в купа, отгоре се завиват с прозрачно фолио и оставяме в хладилник за 2-3 часа, да поеме месото от марината.
Загрява се барбекюто на умерен огън. Нареждат се свинските ребра върху скарата и печем до готовност на месото, като на два-три пъти се обръщат да не прегорят.
Сервираме нарязани на порции с подходяща салата според сезона.
Свинските ребра с балсамов оцет и горчица са уникално вкусни.