Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Италианската марината с балсамов оцет

Италианската марината с балсамов оцет

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Италианската марината с балсамов оцет
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Италианската марината с балсамов оцет е достатъчна за 0, 5-1 кг месо."

Необходими Продукти

  • балсамов оцет - 60 мл
  • зехтин - 40 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете чесъна и го пресовайте в купа.

Добавете към чесъна всички останали продукти и разбъркайте маринатата.

Залейте месото и оставете да се маринова в хладно място за най-малко 3 часа или за една нощ.

Непосредствено преди готвене отцедете маринатата и осолете месото.

Италианската марината с балсамов оцет е достатъчна за 0, 5-1 кг месо.

Следвайте ни за още маринати за месо и класически сосове за месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: