Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на барбекю с горчица

Свински ребра на барбекю с горчица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свински ребра на барбекю с горчица1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Уникални крехки ребърца със специална глазура"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • доматен сос - 250 мл
  • вода - 100 мл
  • захар - 50 г
  • лимонов сок - 50 мл
  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязания лук в олио до омекване и прибавяме доматения сос, водата, захарта, лимоновия сок, сос Уорчестър, горчицата, солта и черния пипер.

Варим на слаб огън 15 минути. Без да разрязваме ребрата ги печем на слаба жар, като периодично ги обръщаме.

След като са се пекли 30 минути, ги мажем обилно с приготвения сос и печем още 10 минути.

Преди сервиране нарязваме свинските ребърца на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: