Начин на приготвяне
Зехтинът се смесва с оцета, горчицата и чесъна. Месото се намазва от двете страни с маринатата, овкусява се със сол и черен пипер.
Поставя се в чиния и се залива с останалата балсамова смес. Маринова се в продължение на 30 минути.
Тиганът, в който ще се пече свинското, се загрява на висока температура. Месото се изважда от маринатата и се почиства от парченцата чесън.
Пече се тигана за около 3 минути от всяка страна или в зависимост от дебелината на пържолите.
Месото се изважда от тигана и се оставя да почине няколко минути. В горещият тиган се излива маринатата в която са били пържолите. Добавят се нарязаните наполовина маслини.
Сосът се готви около 3 мин. и се добавя босилека.
С готовия сос се поръсват пържолите и се сервират с паста или гарнитура по желание.
Свинските пържоли с балсамов оцет и маслини са готови.