Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с балсамов оцет и маслини

Свински пържоли с балсамов оцет и маслини

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински пържоли с балсамов оцет и маслини
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Само 2 съставки ще преобразят коренно пържолите, които сте свикнали да приготвяте. Вижте тайната"

Необходими Продукти

  • зехтин - 5 с.л
  • балсамов оцет - 4 с.л
  • дижонска горчица - 1 с.л
  • чесън - 2 скилидки нарязани на ситно
  • свински пържоли - 4 бр.(филе)
  • маслини - 10 - 15 броя зелени, без костилка и разрязани наполовина
  • босилек - нарязан (по желание)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се смесва с оцета, горчицата и чесъна. Месото се намазва от двете страни с маринатата, овкусява се със сол и черен пипер.

Поставя се в чиния и се залива с останалата балсамова смес. Маринова се в продължение на 30 минути.

Тиганът, в който ще се пече свинското, се загрява на висока температура. Месото се изважда от маринатата и се почиства от парченцата чесън.

Пече се тигана за около 3 минути от всяка страна или в зависимост от дебелината на пържолите.

Месото се изважда от тигана и се оставя да почине няколко минути. В горещият тиган се излива маринатата в която са били пържолите. Добавят се нарязаните наполовина маслини.

Сосът се готви около 3 мин. и се добавя босилека.

С готовия сос се поръсват пържолите и се сервират с паста или гарнитура по желание.

Свинските пържоли с балсамов оцет и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: