Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шишчета»Вкусни шпаги от кайма с корнфлейкс

Вкусни шпаги от кайма с корнфлейкс

Вкусни шпаги от кайма с корнфлейкс
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Да преплетем вкусни шпаги и да налеем чаша студена бира"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г (смес)
  • чушки - 2 бр. (зелени)
  • подправки за каймата
  • лук - 1 главичка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют пипер - 1 к.л. едро смлян
  • бял пипер - щипка на прах
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - щипка (по желание)
  • сол
  • за паниране
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 1/2 пакет
  • олио
  • за декорация
  • краставици - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа, нарежете лука на ситно и го добавете при каймата със всички подправки. Хубаво я омесете и оставете в хладилник за около два часа.

Намокрете дървените шишчета, нарежете чушките на ленти и половинки. Първо набодете по парче чушка и с навлажнени ръце оформете каймата около шишчето като шпага, като накрая може да забодете чушка.

Застелете плаке или тава с хартия за печене и преди да ги подредите, всяка шпага намажете с разбитите яйца и поръсете с корнфлейкса или просто оваляйте.

Печете ги в умерена фурна или на 180 градуса до зачервяване.

Гарнирайте с парченца краставици и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: