Чесън в оцет

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
19/05/2009
"Знаете как е - традицията повелява да се яде чесън - за здраве и за да държите надалеч недоброжелатели!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции5-6 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 193
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.

Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.

Бурканите се затварят и се държат на хладно място.

Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор
42.00 лв.
32.34 лв.
Виж ››

Ако ви предстои готвене за някакво събитие, не се тревожете, защото емайлираната тенджера от 12 л ще ви се притече на помощ. Тенджерата има красива декорация и капак за удобно съхранение на храната.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
пепа
пепа
18.12.2010 16:06
И аз имам един въпрос - трябва ли да се варят бурканите с чесъна и след това да се обръщат с капачката надолу и да преседят 3 дена така, по принцип така се правят повечето зимнини ?
0
0
Аййй
Аййй
05.01.2014 18:57
След като пише да се попари и да се внимава да не омекне-значи не се стерилизира но може да се обърне с капачката надолу!Пепо,ти тъпа ли си или си разсеяна?
0
0
elena
elena
16.08.2009 17:55
Имам един въпрос. Трябва ли да се обелва чесънът?
0
0
Аййй
Аййй
05.01.2014 19:00
И ти си като Пепа!
0
0
Аййй
Аййй
05.01.2014 18:59
Не се обелва а се попарват главите цели!
0
0