Пържен ориз с грах и лук

Francisco Francisco
Новак
1
2
8
15/08/2012
"Ще опитате ли да го направите като китайците - вкусно и само за 5 минути?"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 585
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 250 гр. дълъг
  • лук - 5 глави
  • грах - 250 гр. (консерва)
  • олио - 5 с. л.
  • сол - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Оризът се изплаква в дълбока тенджера и се слага да заври в 1 л. неподсолена вода.

2. След като започне да завира, огънят се намалява до минимум и се оставя да къкри докато омекне като се разбърква от време на време за да не се получава слепване.

3. В метален гевгир, оризът се изплаква със студена вода и се оставя да се отцеди.

4. В дълбока тенджера с вече нагорещената мазнина, равномерно се поръсва солта и се прибавя нарязаният на полумесеци лук заедно с граха, като се разбърква докато лукът омекне. Ако сте почитатели на пикантната кухня, можете да сложите малко къри.

5. Добавя се ориза и се разбърква добре по време на пърженето. Пържи се 5 мин.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар