Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кошнички»Кайсии с бадемова паста в бутертесто

Кайсии с бадемова паста в бутертесто

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Кайсии с бадемова паста в бутертесто
Снимка: marcheva14
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Уникално свежи и ароматни бутерки, които са удоволствие за приготвяне и хапване"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бадемов екстракт - капка или 1/4 ч.л. е есенция
  • бутертесто - 250 - 300 г
  • кайсии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Бадемовото брашно се разбърква със захарта с лъжица. Разбива се с вилица яйцето, добавя се и бадемовият екстракт. От тази яйчена смес се добавят около 7 ч.л. към сместа с бадемовото брашно. Разбърква се с шпатула, докато стане на паста.

Трябва да се получи влажна и лепкава смес, която когато се стисне в ръка, да може да се събере. Остава се настрана.

Бутертестото, размразено, се отваря и с кръгла форма около 10 см се изрязват кръгове, това са 4 диска. Поставят се в тавата с хартия и се надупчват с вилица. С четка се намазват с останалото яйце.

Отново се разрязват с формичка четири кръга, а в средата - с формичка около 6 см и за да се получи пръстен, който се залепя върху основното кръгче. Образува се лека вдлъбнатина.

В тази вдлъбнатина се поставя по 2 ч.л. от бадемовата пастата. Отгоре се поставя по половин кайсия. Намазва се отстрани с яйце, поръсва се кайсията със светло кафява захар.

Кошничките се пекат на 190 градуса за около 25-30 мин.

Кайсиите с бадемова паста в бутертесто са много вкусни!

Източник: Anna Olson

Забележка: Всяка рецепта на MasterChef Anna Olson, която съм се опитвала да приготвя, е завършвала с огромен неуспех. Всеки път чета обстойно, гледам видеото ѝ, пиша, превеждам и в крайна сметка нищо не се получава.

Нейните рецепти са повече от фантастични, но се оказва, че са трудни за работа, а и много от продуктите, с които тя разполага, тук не се предлагат, а аз се опитвам някакво подобие да натъкмявам и да ползвам. Не става. Не се получава.

Тази предложена от нея рецепта е повече от елементарна и затова се реших да я приготвя, а и най-вече че може да се ползва готово бутертесто, защото в това горещо време поне аз не се наемам да работя такова, нищо няма да се получи.

Бутерката е много приятна, хрупкава, с прекрасен бадемов пълнеж и аромат на бадеми и леко кисело-сладка свежа кайсия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: