Пушена луканка

04/08/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2/3 части от плешката
  • говеждо месо - 1/3 част
  • на 1 кг месо по
  • сол - 20 г
  • захар - 1 г
  • селитра - 0.5 г
  • черен пипер - 3 г
  • кимион - 3 г
  • бахар - 3 г
  • черва - говежди сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата.

След което го смиламе и се смесва с останалите подправки.

След което престъпваме към пълнене на червата. Същите сме ги нарязали на парчета с дължина 30-40 см.

Луканките сe завързват здраво в двата края с конец здрав или канап и се окачват на проветриво място.

След 4-5 дни се опушват, докато добият червеникавокафяв цвят.

Пресоват се и отново се сушат до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар