Пушена луканка

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988381
Пушена луканка1 / 2
04/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2/3 части от плешката
  • говеждо месо - 1/3 част
  • на 1 кг месо по
  • сол - 20 г
  • захар - 1 г
  • селитра - 0.5 г
  • черен пипер - 3 г
  • кимион - 3 г
  • бахар - 3 г
  • черва - говежди сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата.

След което го смиламе и се смесва с останалите подправки.

След което престъпваме към пълнене на червата. Същите сме ги нарязали на парчета с дължина 30-40 см.

Луканките сe завързват здраво в двата края с конец здрав или канап и се окачват на проветриво място.

След 4-5 дни се опушват, докато добият червеникавокафяв цвят.

Пресоват се и отново се сушат до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: