Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета с топено и саламурено сирене

Охлювчета с топено и саламурено сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Охлювчета с топено и саламурено сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сирене - 1/2 ч.ч. саламурено
  • топено сирене - 1/2 опаковка
  • чубрица - 3 щипки
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - за меко тесто
  • олио - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • мак - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разделяме белтъка от жълтъка. Белтъка го разбиваме с вилица и го слагаме на една страна. Белтъка го разбиваме в друга купичка с вилица. В нея слагаме солта, захарта, олиото и киселото мляко. Разбъркваме всичко много добре.

Маята я слагаме към малка част от брашното и разбъркваме според указанията в опаковката. Към тази каша слагаме малко по малко от брашното и бъркаме. Прибавяме от брашното, докато стане тесто, което вече трябва да се меси.

Месим го, докато стане меко и пухкаво на пипане. Омесеното тесто го слагаме в съд и го оставяме да втаса, докато двойно си дигне обема, за около 40 мин.

Втасалото тесто го разточваме на лист с правоъгълна форма с точилка. Намазваме листа с 3 с.л. доматено пюре. Натрошаваме сиренето и го напръскваме отгоре. Топеното сирене го слагаме върху тестото на малки парченца. Най-отгоре поръсваме със суха чубрица.

Навиваме го на руло не много стегнато и го режем на равно по ширина кръгове на брой с дебелина около 2 пръста. После всички кръгове ги сплескваме, оформяме с ръце.

Нареждаме ги в тава с хартия на малко разстояние едно от друго и печем на 200 градуса в загрята фурна до готовност. Преди да ги сложим в фурната, ги намазваме с жълтъка и поръсваме с мак.

Да ви е сладко!

Хапваме с чай или айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: