Начин на приготвяне
Предварително си изваждам продуктите на стайна температура. След това си пресявам брашното в удобен съд.
Добавям първо сухите продукти, а след това правя кладенче и добавям яйцата, киселото мляко, олиото, маята и водата, които предварително сме разтворили заедно. Така омесваме тесто и го оставяме да си почине, загънато с кърпа, за около 1 час.
След като е починало тестото го размесваме. Деля го на 2 еднакви топки и 1 по-малка за центъра на питката. Двете големи питки разделяме на две и се получават общо 4 еднакви топки.
Две от тях разточваме на правоъгълни кори, които се мажат с масло. Навива се на 2 рула.
От другите 2 топки разточвам 2 кори и готовите рула се слагат по средата им, отстрани нарязвам на тесни ленти и се реди на дясно и наляво. Готовите плитки се слагат в тава с хартия за печене на дъното, за да не изгори питката, а и да се извади по-лесно.
От най-малката топка я разточваме, мажем с масло, разрязвам го на 2 и го усуквам. Намазва се питката с жълтък и се поръсва със сусам. Пека до готовност.