Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие с бял боб, чушки и бекон

Предястие с бял боб, чушки и бекон

Предястие с бял боб, чушки и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Единствената опасност при това ястие е, че може да не ви остане място за основното. D"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. червени
  • боб - 1 ч.ч. сварен
  • зелен лук - 3 стръка
  • бекон - 2 ленти
  • магданоз - пресен
  • чубрица
  • джоджен - 4 - 5 листа
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • босилек
  • сол - на вкус
  • олио
  • ябълков оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белият боб се накисва за 1 час в студена вода и се вари до готовност, без да става на каша.

Червените чушки се изпичат на скара, обелени се нарязват на парченца.

В купа смесваме бял боб, червени чушки, нарязани пера пресен лук, магданоз, нарязана скилидка чесън, листа пресен джоджен и разбъркваме добре.

Загрява се малко олио и запържваме за кратко нарязани кубчета бекон. Добавяме при останалите продукти и овкусяваме със сол на вкус, олио и ябълков оцет.

Разбърква се, сипваме в чиния. Поръсваме с щипка черен пипер и поднасяме със стрък пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: