Пикантно предястие с патладжан

Мария СимоваМария СимоваГуру107956102713
07/08/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 171
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на тънки филийки, запечете от двете страни в грил тиган или скара и поставете в съд с капак да се задушат.

Почистете скилидките чесън, почистете чушките от семената им и ги нарежете на малки парчета, нарежете магданоза, поставете всичко това в блендер и пасирайте.

Към пасираната смес налейте затопленото олио (не горещо), ябълковия оцет и добавете солта, разбъркайте добре. Залейте изпечения патладжан и внимателно разбъркайте.

Отлично предястие, разядка или добавка към салати, която спокойно можете да напълните в буркани и вакумирате за зимнина. А като предястие със сиренце е страхотно.

Ако пък не обичате толкова люто, спокойно можете да замените с не много люти чушлета, за нас така е перфектно.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар