Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и ядките в блендер или кухненски робот. След това добавете мекото масло и добре разбъркайте.
Застелете тортена форма с подвижно дъно с хартия за печене. Разстелете трохите бисквити и ядки, като добре притиснете с пръсти.
За да приготвите крема, загрейте сметаната добре, снемете я от огъня и сипете в нея шоколада.
Разбъркайте хубаво, докато се получи гладък крем. Излейте крема върху бисквитения блат, като заделите една малка част за горния блат. Наредете ред цели бисквити. Сложете формата в хладилника, за да се стегне.
В същото време направете мока крема, като на слаб котлон разтопете на водна баня шоколада и маслото. Снемете от котлона щом се хомогенизират и разбийте с жълтъците.
Долейте кафето, 1/3 от сметаната и желатина, набъбнал и разтворен на водна баня в малко вода. Разбийте добре и оставете така приготвения мока крем да се охлади.
Разбийте на твърд сняг останалата сметана със захарта и я добавете към вече охладения крем.
Върху бисквитите сипете мока крема и подредете още един блат бисквити. Размажете заделения крем от първия блат.
След това залейте шоколадовата торта с шоколадов кувертюр и направете украса по избор. Поставете в хладилник за няколко часа.
Преди да поднесете, отстранете стените на формата и хартията.
Коментари