Начин на приготвяне
Разбива се с миксер маслото, предварително престояло на стайна температура, заедно със захарта. Бие се първо на слаби обороти, като постепенно се увеличава на по-висока степен до побеляване.
Прибавят се едно след друго две големи яйца. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя с ванилията. Вече се разбива на по-ниска степен. Ще се получи гъста гладка смес.
Сипват се шоколадовите капки и 1 ч.л. лимонови стърготини. Разбърква се добре с лопатка. От получената смес се отделят в купичка 4 с.л., прибавя се 1 к.л. тъмно какао на прах и се разбърква.
В гнездата на формата за мъфини се поставят хартиени кошнички. В тях се сипва по една супена лъжица от светлата смес, или се разпределя по равно, като леко се заглажда. Отгоре по средата се слага по една кафена лъжичка от тъмната смес и леко се притиска.
Фурната през това време се загрява предварително на 180 градуса. Изпичат се за 12-15 минути. Аз ги пекох с вентилация.
За украсата:
С миксер се разбива мекото масло заедно с крема сирене. Добавят се последователно една след друга 3 с.л. лъжици кондензирано мляко.
Изстиналите къпкейкс може да украсите по най-различен начин и по свой вкус.
Тук са с настроение за лято. Всяко къпкейкче днес украсих с шприца с малко крем и пресни къпини с листенце от слънчево цветенце и мента.
Бързите и лесни къпкейкс са готови.