Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции, сложете в тенджера и залейте с вода. Пуснете 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер и щипка сол и сложете на огъня. Оберете пяната и оставете месото да се свари.
Обезкостете свареното месо и го накъсайте на парченца, а бульона, който е останал, прецедете в купичка.
Обелените и измити картофи нарежете на кубчета като за мусака и ги пуснете да се запържат в сгорещено олио.
Извадете ги в тавичка, подходяща за печене. След картофите запържете за кратко гъбите кладница, като ги обърнете от двете страни.
Върху картофите в тавичката поръсете с малко вегета и разпределете накъсаното пилешко месо, а върху него подредете гъбите. Залейте с една кутийка сметана за готвене и с една чаша от прецедения бульон.
Накрая поръсете с настърган кашкавал и сложете в загряла фурна на 180 градуса. Печете 20-на минути, докато се запече кашкавалът.
По желание овкусете с лимон.