Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Сочно пилешко с картофи и гъби кладница

Сочно пилешко с картофи и гъби кладница

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Сочно пилешко с картофи и гъби кладница
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
08/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Крехко пилешко с топящи се в устата картофки и неустоимо запечен кашкавал Няма такава вкусотия!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • картофи - 4 бр.
  • кладница - 250 г
  • готварска сметана - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, сложете в тенджера и залейте с вода. Пуснете 1 дафинов лист, няколко зърна черен пипер и щипка сол и сложете на огъня. Оберете пяната и оставете месото да се свари.

Обезкостете свареното месо и го накъсайте на парченца, а бульона, който е останал, прецедете в купичка.

Обелените и измити картофи нарежете на кубчета като за мусака и ги пуснете да се запържат в сгорещено олио.

Извадете ги в тавичка, подходяща за печене. След картофите запържете за кратко гъбите кладница, като ги обърнете от двете страни.

Върху картофите в тавичката поръсете с малко вегета и разпределете накъсаното пилешко месо, а върху него подредете гъбите. Залейте с една кутийка сметана за готвене и с една чаша от прецедения бульон.

Накрая поръсете с настърган кашкавал и сложете в загряла фурна на 180 градуса. Печете 20-на минути, докато се запече кашкавалът.

По желание овкусете с лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: