Селски содени хлебчета

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
78
293
100
123
08/12/2019
"Уханието на прясно изпечени хлебчета върши чудеса с настроението "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 728
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

Содата се погасява в киселото мляко, прибавят се оцетът, солта, медът и олиото.

Към получената смес се прибавя водата. Към сместа започва да се добавя брашното малко по малко докато се получи меко тесто.

Вече готово тестото се разделя на толкова топки, колкото хлебчета искате да направите (това зависи от големината, която желаете да постигнете).

Хлебчетата се оформят и най -отгоре се нарязват леко с нож, след което се намазват с разтопеното масло.

Пекат се на 180 градуса до готовност. Когато станат готови се застилат с кърпа за няколко минути.

Селските содени хлебчета са готови.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар