Бутерки с крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бутерки с крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
"Свеж десерт, който ще приготвите за нула време за радост на гостите и семейството си"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • яйца - 1 брой
  • захар - за поръсване
  • канела - 1/2 ч.л. за поръсване
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 10 с.л.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • нишесте - 3 с.л. с аромат на ванилия
  • ванилия - 3 прахчета
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете листата бутертесто на парчета с големина и форма по желание. Намажете ги с разбитото яйце и ги поръсете със смесените кристална захар и канела.

Подредете ги в тава с хартия за печене и сложете да се изпекат хубаво в загряна на 200 градуса фурна. След като бухнат и станат златисти, оставете ги напълно да изстинат.

За крема сложете млякото да се загрее в съд на котлона и разбъркайте с половината захар. Останалата захар разбийте с яйцата и добавете към тях брашното, нишестето, ванилията.

Разредете при непрекъснато биене с малко прясно мляко и сипете цялата смес към кипналото прясно мляко. Разбивайте, докато се сгъсти.

Снемете крема от котлона и го разбъркайте с нарязаното на бучки масло, докато добре се поеме. Покрийте съда със свежо фолио и оставете напълно да изстине.

След това с помощта на пош или шприц напълнете бутерките с крема, който трябва да е напълно изстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: