Начин на приготвяне
Размразете бутер тестото и леко го разточете. Нарежете го на четен брой правоъгълници.
На половината от тях, изрежете средата /да се образува нещо като рамка/. Намажете рамките с белтък и ги залепете върху целите правоъгълници. Намажете повърхността с разбит жълтък.
Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия, и ги изпечете до златист загар. Отстранете ги от фурната.
Отделете 1 ч.ч. от млякото и размийте нишестето.
Загрейте останалото мляко до кипене, прибавете захарта, ваниловата захар и разбитото нишесте.
Сгъстете крема на тих огън при непрекъснато бъркане, защото има вероятност да загори. Добавете маслото и разбъркайте до хомогенност.
Напълнете бутерките с крем и гарнирайте със сушени кайсии и сушени боровинки. Страхотни бутерки!