Лесен сладкиш Наполеон

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
52
230
167
103
2
11/08/2017
"Рецепта за щастие Домашни Наполеонки за всички и по всяко време!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 969
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се слага в правоъгълна тава. Поотделно се пекат се двата блата, които се съдържат в опаковката.

За крема: Първо се прави нишестеният крем - млякото се сварява, овкусява се със захарта. На тънка струйка се слага нишестето, предварително разтворено с вода в отделни купичка.

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Разбиват се белтъците до пухкав сняг. Жълтъците се разбиват, за да могат да се добавят на тънка струйка към нишестеният крем.

Когато нишестеният крем е поистинал, към него се добавят желтъците и маслото и се бърка с бъркалката от миксера, но на ръка. Накрая се добавят и белтъците, внимателно, за да не ми се загуби обема.

Кремът трябва да е много добе изстинал, иначе ще промени консистенцията на хубавото бутер тесто.

Подреждат се блат, крем, блат, крем, блат, крем, блат. Т.е. имаме четири блата, защото сме разрязали наполовина вече изпечените блатове.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар