Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца Наполеон в тава

Яйца Наполеон в тава

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Яйца Наполеон в тава
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Успешна и много лесна рецепта за по-различни яйца на фурна"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • чушки - 3 бр. големи
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 150 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 12 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • хляб - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и пиперките на ситно.

В тиган нагрейте половината масло, добавете нарязания зеленчук и запържете за 3-4 минути на силен огън, изведете зеленчука и го преместете и разпределете равномерно по дъното на тава.

Отгоре поръсете натрошеното сирене.

Нарежете хляба на филийки, а филийките на кубчета.

В същия тиган нагрейте останалото масло и пускайте кубчетата при непрекъснато бъркане.

Запържете ги до златист цвят и ги пресипете равномерно в тавата над сиренето.

Върху хляба чукнете яйцата едно по едно като в гнездо и на разстояние едно от друго.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса, печете яйцата на очи между 10-15 минути.

Яйцата Наполеон в тава са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Не се притеснявай и на мен се е случвало ,но мисля да я направя затова попитах .Хубав ден .
13.07.2017 08:44
3
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Здравей Мария.В съставките не е написано хляб,а в приготвянето е упоменат.В бързината си пропуснала да напишеш може би.Един хляб ли се слага като количество или по малко?
13.07.2017 08:00
11
5
1
Покажи всички подкоментари