Начин на приготвяне
Пригответе си крема като в тенджерка изсипете 800 мл от прясното мляко, маслото, захарта и ванилията и ги оставяте на котлона да заврат.
Яйцата разбийте в купа с останалите 200 мл мляко и брашното. Тази смес изсипете на тънка струйка при заврялото мляко и бъркайте непрекъсното, докато се сгъсти и стане на гладък пухкав крем. Маха се от котлона и се оставя леко да се охлади.
В правоъгълна тавичка поставете на дъното лек пласт от крема и върху него се реди първия пласт бишкоти допряни една до друга. Върху тях изсипете от крема заравнява се навсякъде да покрие бишкотите, сложете на места с лъжичка от сладкото от боровинки и наредете отново бишкоти. Процедурата се повтаря като се правят още два реда и накрая се завършва само с крем.
Останалите бишкоти начупете отгоре и пожелание поръсете с кокосови стърготини, тортата се оставя за минимум 4 часа в хладилник да стегне.
Коментари