Наполеон с бишкоти

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Наполеон с бишкоти
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Представяме ви един много лесен вариант на една от най-обичаните торти по света - Наполеон. Изключително лесна и вкусна"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 гр
  • сладко от боровинки - 150гр
  • кокосови стърготини - 20гр
  • За крема
  • брашно - 7 с.л. тип 500
  • масло - 125 гр. краве
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 200 гр.
  • прясно мляко - 1 л.краве
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си крема като в тенджерка изсипете 800 мл от прясното мляко, маслото, захарта и ванилията и ги оставяте на котлона да заврат.

Яйцата разбийте в купа с останалите 200 мл мляко и брашното. Тази смес изсипете на тънка струйка при заврялото мляко и бъркайте непрекъсното, докато се сгъсти и стане на гладък пухкав крем. Маха се от котлона и се оставя леко да се охлади.

В правоъгълна тавичка поставете на дъното лек пласт от крема и върху него се реди първия пласт бишкоти допряни една до друга. Върху тях изсипете от крема заравнява се навсякъде да покрие бишкотите, сложете на места с лъжичка от сладкото от боровинки и наредете отново бишкоти. Процедурата се повтаря като се правят още два реда и накрая се завършва само с крем.

Останалите бишкоти начупете отгоре и пожелание поръсете с кокосови стърготини, тортата се оставя за минимум 4 часа в хладилник да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Гатева
Веселина Гатева
Сладкиш от бишкоти и крем ванилия.Нищо общо с торта Наполеон.
09.01.2017 12:41