Начин на приготвяне
Сваряват се картофите, обелват се и намачкваме с вилица. Добавя се разтопено масло, яйцето, сол, чубрица и две супени лъжици брашно.
Разбърква се добре, за да се смесят продуктите, ако е нужно се прибавя още малко брашно. Тестото малко лепне, затова се гребва с лъжица топче, топва се в прясното мляко и се сплесква като питка.
Две по две парчетата бекон се нарязват от тясната страна на 5 части.
Всяка се навива на рулце и се поставя в средата на картофената смес. Краищата се събират и се оформя като елипса.
Овалва се в царевично брашно. Загрява се олио и пържим пирожките на умерен огън от двете страни, без да прегаря.
Изваждаме в чиния и поднасяме с млечно-чеснов сос приготвен от 1 чаша кисело мляко, сол, копър и настъргани 2 скилидки чесън.
Картофените пирожки с бекон са много вкусни.