Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Картофени пирожки с гъби

Картофени пирожки с гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Картофени пирожки с гъби
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Винаги ни се е искало да опитаме картофени пирожки и когато си ги приготвихме, направо ме можахме да повярваме колко са вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 30 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • За плънката
  • печурки - 350 г мариновани
  • лук - 1 глава кромид
  • масло - 30 г
  • магданоз - 5 стръка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите белите, режете на големи кубчета и сварявате. Режете на ситно лука и го запържвате. Към него добавяте и нарязаните на дребно гъби. Подправяте със сол на вкус и нарязан на ситно магданоз.

Намачкайте сварените картофи, посолете и тях и постепенно прибавете маслото, яйцата и брашното като през цялото време бъркате енергично. Когато сместа изстине започвате с оформянето на малки овални питки, които редите върху набрашнен плот.

Във всяка от тях слагате по малко от плънката, затваряте като прехлупвате, надупчвате с вилица и мажете с прясно мляко и олио или жълтък, каквото имате под ръка. Пече се на 180 градуса във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: