Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Беларуски картофени пирожки със зеле

Беларуски картофени пирожки със зеле

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Беларуски картофени пирожки със зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
59 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • картофи - 1500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • зеле - 500 г
  • олио - 100 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • захар - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват и пасират. Добавя се половината сол, едно яйце и всичко се разбърква. Зелето се нарязва на дребно и се запържва в част от олиото, добавя се сол.

Лукът се запържва и се добавя към зелето. Добавя се сурово яйце и всичко се разбърква. Добавя се захарта и малко вода и се задушава на бавен огън половин час.

Картофената смес се разделя на няколко кръга с диаметър 8-10 сантиметра, които се пълнят със зеле и се оформят като продълговати кифлички. Поръсват се с брашно и се запържват до златисто в останалото олио. Сервират се, като се заливат с разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: