Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свински хапки с млечен сос

Свински хапки с млечен сос

Свински хапки с млечен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вместо кюфтета - свински хапки, супер вкусно и много обичано от всички домашно ястие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • млечен сос
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 - с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета като хапки. Поръсват се със сол и черен пипер. В тиган се загрява олио и запечатваме месото от всички страни, докато стане леко златисто.

Изважда се в чиния и покриваме с алуминиево фолио, да запази топлината.

В тенджерка или в същия тиган се разтопява маслото. Добавя се настърган морков, брашното и запържваме за кратко.

Сипва се топло прясно мляко и разбъркваме непрекъсното с бъркалка, докато се получи рядък сос.

Овкусява се със сол и щипка черен пипер, месото се връща в соса и оставяме на тих огън за кратко, а месото е почти готово.

Сервираме порция свински късчета със сос, поръсени с нарязан пресен магданоз и щипка черен пипер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: