Начин на приготвяне
Подгответе си плънката, като разбъркате много добре конфитюра до гладка маса за мазане.
Отделно почистете черешите от костилките, поставете ги в блендер заедно с маслото и пасирайте. Поставете 1 с.л. захар и разбъркайте, оставете плънките настрани до момента, в който ще ви потрябват.
В купа чукнете яйцата и добавете захарта, поставете купата на водна баня и разбърквайте с миксера да получаване на кремообразна смес с мехури, отнемете купата от водната баня.
Прибавете пресятото брашно и 1 с.л. гореща вода и разбъркайте с шпатула, бавно и внимателно, за да не се слегне сместа. Сипете сместа в намазана с олио и покрита с хартия за печене тава на фурната, разпределете равномерно и печете на 180 градуса за 10-15 минути.
Преди да извадите изпечения блат, върху кухненският плот постелете хартия за печене поръсена със кристална захар, обърнете блата върху него, отстранете хартията с която се е пекъл блата, намажете блата първо с черешовия сос по цялата му повърхност а после с разбъркания конфитюр и навийте на руло.
Оставете рулото да се охлади върху решетка за около 30 минути.