Парени гевречета

ДианаДиана
Новак
1616526
Парени гевречета
Снимка: Диана
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Малки гевречета за закуска, за офиса, за пикник или просто така - в пликче в дамската ви чанта"

Необходими Продукти

  • май - 1 кубче
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • брашно - около 350 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбъркваме маята със захарта и малко топла вода.

След като шупне, добавяме киселото мляко, сол и олио.

Накрая добавяме и брашното. Тестото е меко и подходящо за обработка.

На котлона си поставяме тенджера с вода и малко сол.

След като заври водата, внимателно приготвяме фитили от тестото, оформяме ги като гевреци и поставяме във водата.

Трябва да изплуват на повърхността.

С решетъчна лъжица ги изваждаме малките гевречета и нареждаме в тавичка върху хартия за печене.

Печем около 30 минути в умерена фурна 180 °C.

Преди да ги сложим във фурната, поръсваме парените гевречета с едра сол и сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: