Чийзкейк с извара и праскови

19/08/2017
"Лек и много вкусен чийзкейк, който препоръчваме да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 483
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бисквити - 190 г Petit Beurre
  • меко масло - 120 г
  • какао - 2 с.л. Нескуик
  • крем
  • извара - 150 г
  • сладкарска сметана - 150 г
  • кисело мляко - 200 г гъсто
  • желатин - 1 бр.
  • студена вода - 50 мл
  • пудра захар - 200 г
  • сладко от праскови - 5 - 6 с.л.
  • мента - листа прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер и сипваме в купа. Добавя се меко масло и нескуйк, разбърква се с лъжица, да се смесят продуктите, и сипваме на дъното на кръгла тавичка 24 см с ринг, като оформяме блат, притискайки с гладката част на лъжицата, но може и с пръсти. Оставя се в хладилник за 20-30 минути да стегне.

В купа сипваме извара, сметана, кисело мляко и пудра захар. Разбърква се с телена бъркалка или с миксер на гладка смес. Желатинът се накисва с 50 мл студена вода и оставяме да стегне.

В мв за 20 секунди се разтопява и внимателно се прибавя в крема, като се разбърква много добре, и сипваме върху охладения блат. Оставя се отново да стегне, за по-бързо може и във фризера за 20 минути.

Изважда се и намазваме със сладко от праскови, приготвено с гелфикс на Йоткер, и охлаждаме в хладилник. След 5-6 часа се сваля рингът и може да се реже на хубави парчета с къдрав нож, потопен в студена вода.

Страхотен летен десерт. Поднесете с листа мента за свежест.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар