Начин на приготвяне
Измитите праскови се нарязват на полумесеци, поръсват се с 1 с. л. кристална захар и лимонов сок.
Приготвя се кремът, като в подходящ съд се загрява прясно мляко и захар. Пудингът с малко водичка се разбърква на кашичка, сипва се в горещо мляко и бъркаме докато сгъсти.
Снема се, покриваме с фолио да не хване коричка. В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер. Добавя се нискомаслена извара, ванилия и накрая пресято брашно с бакпулвера.
Разбърква се кексовата смес, която сипваме в тавичка 24 см, намазана с олио и поръсена с брашно, а най-добре върху хартия за печене.
Сипва се тестото, отгоре се разпределя с лъжица ваниловият крем, отгоре се нареждат резени праскови.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути до суха клечка. Извадете и охладения сладкиш се поръсва с пудра захар.
Мек, сочен, това е невероятен сладкиш за лятото. Рецептата е на ИВАНА, за което й благодаря!