Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и сипваме в купа. Добавя се меко масло и нескуйк, разбърква се с лъжица, да се смесят продуктите, и сипваме на дъното на кръгла тавичка 24 см с ринг, като оформяме блат, притискайки с гладката част на лъжицата, но може и с пръсти. Оставя се в хладилник за 20-30 минути да стегне.
В купа сипваме извара, сметана, кисело мляко и пудра захар. Разбърква се с телена бъркалка или с миксер на гладка смес. Желатинът се накисва с 50 мл студена вода и оставяме да стегне.
В мв за 20 секунди се разтопява и внимателно се прибавя в крема, като се разбърква много добре, и сипваме върху охладения блат. Оставя се отново да стегне, за по-бързо може и във фризера за 20 минути.
Изважда се и намазваме със сладко от праскови, приготвено с гелфикс на Йоткер, и охлаждаме в хладилник. След 5-6 часа се сваля рингът и чийзкейкът може да се реже на хубави парчета с къдрав нож, потопен в студена вода.
Страхотен летен десерт. Поднесете с листа мента за свежест.
Чийзкейкът с извара и праскови е готов.