Маринован Черноморски паламуд

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
299
2k
557
397
20/08/2017
"Както го правят морските вълци - просто, елегантно и много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 352
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • черноморски паламуд - 1 бр.
  • зехтин - extra virgin
  • морска сол - по възможност Черноморска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно паламуда и го нарязваме на трахули (шайби) с дебелина около 2 см.

Посипваме обилно със сол дъното на тава и редим паламуда върху нея, след което го затрупваме с останалата морска сол (рибата трябва да е плътно покрита със сол).

Оставяме в хладилника (или навън, ако времето е студено) за 12-15 часа, като тавата трябва да стои наклонена, за да се изцежда (солта издърпва вода, кръв от рибата).

След това изчистваме старателно паламуда от солта.

Редим го в голям буркан и го заливаме със зехтин, така че да се покрие плътно цялата риба.

Може да се консумира така или като добавка към различни видове салати.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар