Маринован Черноморски паламуд

Маринован Черноморски паламуд

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
340
2k
664
539
1
Маринован Черноморски паламуд
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
20/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
"Както го правят морските вълци - просто, елегантно и много вкусно"

Необходими Продукти

  • черноморски паламуд - 1 бр.
  • зехтин - extra virgin
  • морска сол - по възможност Черноморска
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно паламуда и го нарязваме на трахули (шайби) с дебелина около 2 см.

Посипваме обилно със сол дъното на тава и редим паламуда върху нея, след което го затрупваме с останалата морска сол (рибата трябва да е плътно покрита със сол).

Оставяме в хладилника (или навън, ако времето е студено) за 12-15 часа, като тавата трябва да стои наклонена, за да се изцежда (солта издърпва вода, кръв от рибата).

След това изчистваме старателно паламуда от солта.

Редим го в голям буркан и го заливаме със зехтин, така че да се покрие плътно цялата риба.

Може да се консумира така или като добавка към различни видове салати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: