Печени рулца от кайма с кашкавал

20/08/2017
"Непретенциозни, ама вкусни - две причини да ги приготвите и опитате още днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан ситно лук. Сухият хляб се накисва в прясно мляко, отцежда се леко и прибавяме в каймата. Подправяме със сол, черен пипер, кимион, риган и нарязан ситно пресен магданоз. Омесва се добре и оставаме за 10 минути.

Нарязват се ленти кашкавал, а те се режат на по малки парчета. Гребва се с лъжица от каймата, с мокри длани се оформя плоска питка и поставяме парче кашкавал.

Оформя се рулце и нареждаме в тава, намазана с мазнина. Така се оформя цялата смес. Отгоре се поръсва с малко олио и сипваме бирата в тавата.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути до готовност. Сервираме с ленти зеленчуци от краставица и печени моркови. Вкусно предястие или основно вие си преценете.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар