Шарена грис халва

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
640
208
232
2
21/08/2017
"Закачлив десерт, който сме готови да споделим с вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 048
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме водата и захарта. Оставяме да ври за малко докато се стопи захарта и се сгъсти сиропът.

В дълбок тиган на котлона слагаме олиото да загрее и изсипваме гриса да се пържи до златисто. След това заливаме със захарния сироп и бъркаме няколко минутки. Сместа я разделяме на две части и в едната слагаме какаото и я разбъркваме.

Мажем с масло поднос и изсипваме единия вид грис, заглаждаме и след това изсипваме втората част. Оставяме да се охлади грис халвата в хладилник за 1 час.

Режем халвата в каквато формата желаем. За да се получи още по шарена и цветна грис халвата обръщаме формичките през една и се получава шахматна украса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар