Шарена грис халва

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Шарена грис халва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Закачлив десерт, който сме готови да споделим с вас"

Необходими Продукти

  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 и 1/2 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме водата и захарта.

Оставяме да ври за малко докато се стопи захарта и се сгъсти сиропът.

В дълбок тиган на котлона слагаме олиото да загрее и изсипваме гриса да се пържи до златисто. След това заливаме със захарния сироп и бъркаме няколко минутки.

Сместа я разделяме на две части и в едната слагаме какаото и я разбъркваме.

Мажем с масло поднос и изсипваме единия вид грис, заглаждаме и след това изсипваме втората част. Оставяме да се охлади грис халвата в хладилник за 1 час.

Режем халвата в каквато формата желаем. За да се получи още по шарена и цветна грис халвата обръщаме формичките през една и се получава шахматна украса.

Шарената грис халва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
2 чаши вода са крайно недостатъчни за чаша грис. Грисът не може да набъбне и остава сух. Аз добавих още около 2 чаши вода и се получи. Също добавих и 1 ч.л. течна ванилия в края, а след като грис халвата изстина поръсих с малко канела и стана чудесно!
06.04.2023 17:03